Educació Secundària

Activitats programades per als dos cicles d’educació secundària (12-16 anys), amb complexitat adaptada a cada franja d’edat:

T: Tallers pràctics, P: Xerrades i Presentacions


Electrònica amb ARDUINO (T)
Farem els primers passos amb ARDUINO, una plataforma de hardware lliure, dissenyada per construir objectes interactius tot aprenent electrònica aplicada d’una manera senzilla i amena.

Microscòpia digital (T)
Tot familiaritzant-nos amb la nova generació de petits i assequibles microscopis digitals, podrem observar, fer fotos i vídeos de diferents invertebrats aquàtics. Un taller que combina elements de fotografia digital i de zoologia.

Disseny d’experiments (T)
Amb exemples pràctics i de manera participativa coneixerem com s’estructura un treball de recerca: formulació de preguntes i hipòtesis, disseny experimental, controls, anàlisi de dades i conclusions.

What is life made of? Molecular Models (T)
Com s’organitza la matèria? Quins components bàsics tenen en comú totes les formes de vida? Àtoms, elements químics, molècules… En aquest taller aprendrem l’estructura dels compostos químics d’una manera molt pràctica, manipulant i muntant models moleculars.

PubMed: cercant informació biomèdica a Internet (T)
Coneixerem i utilitzarem l’eina més potent, emprada per tots els investigadors, per trobar informació sobre qualsevol tipus de recerca publicada en revistes científiques.

La Ciència per dins: el mètode científic i la feina dels investigadors (P)
Coneixerem com és el dia a dia dins d’un grup de recerca. Una visió desmitificadora de la ciència, de la mà dels seus protagonistes.

Ciència i Pseudociència: com descobrir els xarlatans i els fraus (P)
Coneixerem les claus per reconèixer les mentides amb aparença “científica” amb les que som bombardejats diàriament per la publicitat i els mitjans de comunicació.

Simbol 2

Tornar a dalt

%d bloggers like this: