Educació Secundària

Activitats programades per als dos cicles d’educació secundària (12-16 anys), amb complexitat adaptada a cada franja d’edat:

T: Tallers pràctics, P: Xerrades i Presentacions

Si voleu més informació, trobareu el llistat complet i actualitzat de les nostres activitats en el següent document pdf: Llista activitats LABCLUB 2018

Objectius Pedagògics


Electrònica amb ARDUINO (T)
Farem els primers passos amb ARDUINO, una plataforma de hardware lliure, dissenyada per construir objectes interactius tot aprenent electrònica aplicada d’una manera senzilla i amena.

Microscòpia digital (T)
Tot familiaritzant-nos amb la nova generació de petits i assequibles microscopis digitals, podrem observar, fer fotos i vídeos de diferents invertebrats aquàtics. Un taller que combina elements de fotografia digital i de zoologia.

Disseny d’experiments (T)
Amb exemples pràctics i de manera participativa coneixerem com s’estructura un treball de recerca: formulació de preguntes i hipòtesis, disseny experimental, controls, anàlisi de dades i conclusions.

PubMed: cercant informació biomèdica a Internet (T)
Coneixerem i utilitzarem l’eina més potent, emprada per tots els investigadors, per trobar informació sobre qualsevol tipus de recerca publicada en revistes científiques.

La Ciència per dins: el mètode científic i la feina dels investigadors (P)
Coneixerem com és el dia a dia dins d’un grup de recerca. Una visió desmitificadora de la ciència, de la mà dels seus protagonistes.

Ciència i Pseudociència: com descobrir els xarlatans i els fraus (P)
Coneixerem les claus per reconèixer les mentides amb aparença “científica” amb les que som bombardejats diàriament per la publicitat i els mitjans de comunicació.


Objectius Pedagògics

  • Primers conceptes del mètode científic: formulació de preguntes i disseny d’experiments
  • Aprenentatge de l’Anglès com a eina de treball i comunicació
  • Introducció als llenguatges de programació i a la mecànica
  • Afavorir l’interès per les STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) també en les noies
  • Estimular la curiositat, l’esperit crític i l’habilitat per resoldre problemes pràctics
  • Aprendre a treballar en equip
  • Comprensió de la varietat de formes de vida , de les similituds entre els éssers vius, i del paper de l’ésser humà com un organisme més
  • Transmetre el respecte per la natura

Simbol 2

Tornar a dalt

%d bloggers like this: