Setmana de la Ciència Gitanjali 2015

A LABCLUB hem tingut la sort de poder organitzar la setmana de la Ciència junt amb les magnífiques mestres de l’Escola Gitanjali de Badalona.

Tot celebrant l’any internacional de la llum, vam plantejar diferents preguntes per entendre millor aquest fenomen, adaptades a cada edat, des de P3 fins a sisè. Així doncs, cada classe tenia el repte de respondre, seguint el mètode científic, una pregunta sobre un aspecte determinat de la llum.

Aquí teniu algunes imatges de tot el que vam treballar amb les classes d’Infantil!


Classe dels Cargols (Infantil P3): Què són les ombres?
Vam aprendre i jugar amb les ombres projectades per tot tipus de ninots de cartró!


Classe dels Conills (Infantil P4): Fan ombra tots els materials?
Vam observar com la llum travessava diferents teixits i materials de diferents gruixos, colors i transparències. Inclús vàrem poder veure de prop els materials amb el microscopi digital.
Finalment, vam fer un taller de construcció de viseres per poder portar l’ombra sempre amb nosaltres!


Classe dels Arbres (Infantil P5): Com és que hi ha ombres a la foto?
Vàrem poder veure de prop diferents materials amb el microscopi digital i vam relacionar l’estructura de cada material amb la seva capacitat de tapar o deixar passar la llum. Per què això fos fàcil i intuïtiu vam escriure un petit programa de Scratch que visualitzava el valor del sensor de llum d’un PicoBoard.
Finalment, vam reforçar aquests conceptes fent experiments amb paper fotosensible, que permet fer dibuixos (exposant el paper a la llum durant uns minuts), treballar l’opacitat dels cossos i a més explicar alguns conceptes bàsics de fotografia. La classe es va convertir en un petit “laboratori fotogràfic” per revelar les nostres imatges.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: