Bufandes moleculars

Tallers Extraescolars Barcelona Ciència Molècules Aminoàcids
Feia temps que ens preguntàvem si era possible parlar d’aminoàcids a primària. Per posar-ho a prova, vam dissenyar una activitat per introduir els aminoàcids a grups de nenes i nens d’entre 6 i 11 anys.

Aquestes molècules són els “mòduls” amb què es fabriquen les proteïnes. Quan, per exemple en les bases de dades biològiques, s’escriu la seqüència d’aminoàcids d’una proteïna, a cada aminoàcid li correspon una lletra (per brevetat). El repte era construir l’aminoàcid corresponent a la inicial del nom de cada alumne.

En les classes on ja havíem treballat amb models moleculars, com ara a La Mar Bella, vam aconseguir muntar uns quants aminoàcids sencers.

Els estudiants que no havien vist mai models moleculars van treballar en la construcció de molècules més senzilles, com el metà, l’aigua o el CO2. I, per concloure, algunes nenes i nens van decidir inventar-se molècules impossibles…

One Comment on “Bufandes moleculars

  1. Que xulo!! A veure quan ho feu a Les Acàcies!!

    Laura Trabal Svaluto-Ferro (+34) 687 85 70 55

    El 30 gen 2019, a les 13:43, LAB CLUB va escriure: > >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: