Dactiloscòpia: Taller d’empremtes dactilars

Taller Empremtes dactilars Dactiloscòpia Extraescolars Barcelona
A les extraescolars de LABCLUB fem fins i tot mesures biomètriques. Vam fer una sessió de dactiloscòpia (del grec: δάκτυλος –> dit i σκοπέω –> mirar). Ens vam mirar els dits per analitzar les nostres empremtes dactilars.
Les empremtes dactilars les tenim totes i tots (o quasi…) i són úniques, tant que són part de la identitat de les persones. Tot i això, es poden reconèixer uns patrons recurrents. L’FBI agrupa els tipus d’impremtes en tres grans grups: arc, bucle i espira. Vam revelar les nostres impremtes directament i indirectament per veure quins tipus teníem i les vam analitzar amb microscopi. Les nenes i nens van fer unes preparacions tan netes i boniques que fins i tot vam ser capaços d’apreciar la sortida dels conductes de les glàndules sudorípares (que es veuen com cercles blancs en les crestes dactilars).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: