Espirògraf

Taller Espirògraf Extraescolars STEAM Barcelona
Abans que de fórmules, la matemàtica està feta d’idees. Les fórmules són només el llenguatge que hem elaborat per donar nom i caràcter als habitants del món matemàtic (aprofitem l’ocasió per recomanar-vos la lectura de Planilàndia).
No rebutgem el valor de les fórmules, les fórmules molen, són un llenguatge universal, com la música. Però pensem que una sessió d’extraescolar és un espai ideal per anar experimentant amb les idees. No hi ha cap tipus de pressió, les activitats comencen com un joc i de mica en mica van sorgint les preguntes, o les intuïcions.
Mentre juguen a dibuixar amb els discos, van notant que el dibuix es forma gràcies a un patró que es va repetint amb petits desplaçaments. Estan jugant amb les idees de període i d’ “offset”. Quan portem els espirògrafs sempre notem un silenci poc habitual, potser de tant repetir patrons les nenes i nens s’autohipnotitzen…
I ens quedem realment admirats per les obres que surten d’un exercici de paciència tan intens. Aquí teniu una petita mostra dels dibuixos que van sortir de l’última sessió d’espirògraf. Enjoy!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: