Es comença amb una mà articulada…

Taller Mà Robòtica Extraescolars STEAM Barcelona
En els darrers anys, aquest taller de construcció s’ha convertit en tot un clàssic de l’educació STEAM (Science Technology Engineering Art and Mathematics). Perquè tant d’èxit? Bé, una de les raons és, sense cap mena de dubte, la gran interdisciplinarietat del projecte. Mentre es treballa es pot anar xerrant amablement de l’anatomia de la mà, per exemple, o de què és una brida i en quines altres aplicacions podem utilitzar-la, de com l’orientació dels talls en la canyeta determina si tirant de la brida es farà un rinxol o més aviat una ona. Evidentment la mà és només un punt de partida… Es comença amb una mà articulada però el projecte pot agafar tota una altra direcció! Com sempre els estudiants tenen la llibertat de fer una cosa completament diferent, allò que s’anomena el “thinking outside the box“.
A part de models de mà molt variats i molt fantasiosos, ens vam trobar amb models de girafa, de medusa, d’escorpí, i de pop. El pop en particular ens va sorprendre, perquè ho va pensar una nena del tot espontàniament i resulta que justament el pop està inspirant algunes recerques de “soft robotics” i alguns prototips revolucionaris.

A què és curiós?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: